fredag 12. februar 2010

Perubasar

I kveld har jeg vært på det flotte bedehuset som heter Vemestad. Peruforeningen hadde 30 års jubileum denne kvelden. Hvert år har de en stor basar til inntekt for misjonsarbeidet i Peru. Denne foreningen ble startet da Reidun og Jens Noraberg skulle reise ut som misjonærer.
-
En av ildsjelene for denne foreningen og for basaren er Torhild Vegge. (bildet under) Hun har til og med vært i Peru for å se på arbeidet der.

Klokken halv ett i dag ringte jeg til Sverre Hovda for å få ferske nyheter som jeg kunne servere til åpning på basaren. Sverre lå fremdeles i senga og dro seg da jeg ringte. Men han lovte å sende en mail med Perunytt utpå dagen. Budskapet i den mailen gikk rett til hjertene, mange ble glade og noen vil nok huske på pastor Lucas i bønn fremover.

Jens Noraberg var med og holdt kveldens tale. Han formidlet misjonskallet på en fin måte. Samtidig fikk han vitnet om Guds omsorg og trofasthet.
-
En gjeng med mannfolk fra Flekkefjord Felleslag sang fint til oss før og etter talen.


Det var fullt av gevinster på basaren. Mange forskjellige bøker ble det tatt lodd på. Det var ikke solgt et eneste lodd før selve basarkvelden. De likte det visst best slik i Kvås. Vinneren skulle være tilstede. Vi rakk også 4 omganger med åresalg.
Jenter fra den nye hesteforeningen til NLM i Lyngdal stod for utdelingen av gevinster.På slike basarer hører mat og drikke med. Vi rakk å spise oss gode og mette på flotte smørbrød og bløtkake.

-Ca. 120 mennesker var møtt frem. Basaren startet kl. 19.00 og var ferdig kl. 22.30.

Til misjonsarbeidet i Peru kom det inn 55200 kroner denne kvelden!

Hans Bergane

2 kommentarer:

  1. Det såg kjekt ut å vera på basar. Kjempeflott resultat! Du er mykje på Sørlandet for tida. Nå må er forbereda meg til undervisning i morgon: Luthersk identitet.

    SvarSlett
  2. Takk for besøk å Lyngdal. Takk for god, bibeltro forkynnelse. Lykke til i forberedelsene til Bolivia oppholdet. Guds velsignelse over arbeid, hjem og familie.

    SvarSlett