tirsdag 31. mai 2011

Er det stratigisk å reise hit?

Denne bygda med 35 familier heter Charca Marcavi. Etter at vi hadde vært på formiddagsmøte i Acasio, kjørte vi inn hit. 2 timers kjøring. Den siste timen på en helt nylaget vei i fjellsidene. Den var som en middels norsk traktorvei. Dere som leser er vel leie av våre skildringer av stupene på 300-400 meter som bare er 30 ca. fra hjulene på bilen. Jeg skal spare dere for bilder og mere forklaringer, men jeg satt og takket i bilen. Ikke først og fremst for at englene alltid passer på meg, men for at englene på min siste dag skal bære meg hjem til Jesus.
Det er en gammel katolsk kirke i Charca Marcave. Der er det messe en gang i året kunne de fortelle. Da møtte visst alle i bygda frem. (inntil for 2 år siden)
For ca. 1.5 -2 år siden reiste noen fra kirka vår inn til bygda her for å fortelle det glade budskap.
Resultatet ble at noen ble omvendt. Etter dette har noen evangelister, en misjonær + Fjellheimelever og pastor Eduardo besøkt bygda tilsammen ca. 5 ganger.
Nå er det en liten flokk på ca.10 troende her. Da vi kom frem ble vi møtt av disse to til høyre. Person nr. 2 fra høyre har nå tatt i mot Jesus med hele sin familie. Han helt til høyre har aldri vært på et evangelisk møte før, men han ble med meg som veiviser da vi skulle lengre opp i bakkene for å invitere til møte. Da møtet denne kvelden hadde vart i 15 min. kommer også denne unge mannen inn på sitt første evangeliske møte. Be for han! Ja, be for de 4 andre nye som også kom på sitt første møte, denne kvelden.
>
Vi var tilsammen 17 stk. samlet i et lite trangt hus der de evangeliske pleide å møtes. Jeg talte over teksten om den rike mann og Lasarus. Pastor Eduardo oversatte til quechua.
>
Men er dette strategisk satsning?
>
Det blir nok ikke så mange ganger jeg reiser helt inn hit. Men evangelisten som bruker 6 timer på å gå inn til Charca Marcavi, vil reise flere ganger sier han. Når du står ansikt til ansikt med menneskene i denne byen, som aldri før har fått vært på et møte og hørt evangeliet, tenker man ikke på om dette er strategisk eller ei.
>
Da tenker jeg bare; jeg står i gjeld til dem; fordi evangeliet er også for folket i Charca Marcavi. Tenk at; endelig kom evangeliet også hit, og noen har latt seg frelse. I oktober planlegges det møtehelg i bygda. Be om en gjennomgripende vekkelse!
>
Under; Noen av dem som var på møte.

2 kommentarer:

  1. Kjekt å lese, og takk for at du deler dette med oss. Hva som er strategisk og ikke er et annet spørsmål, det for vi ta på en konferanse! Stå på og lykke til med fjellturene dine!

    Andreas

    SvarSlett
  2. Kjekt å lesa, Hans. Kunne godt vore med på nokre turar inn på ville heia..men det bli ikkje denne veka.

    SvarSlett