søndag 11. september 2011

Virgen de GuadalupeDenne helgen er det en voldsom fest her i Sucre. På fredagen kjøres det i en lang kolonne, med biler pyntet for anledningen. På mange av bilene er det et stort bilde av Jesus. Men mange har også bilder av jomfru Guadalupe

. Det er hun som skal feires og minnes. Så også en del prester i full skrud som tydelig skulle være med å velsigne et eller annet.
>
Jeg har bodd i nærheten av Plazaen denne helga. Ikke lett å sove om natta.
For å si det sånn, sent lørdags kveld, var det lettere å telle dem som var edrue enn dem som ikke var det. Rett og slett en danse og fyllefest. Masse turister er her for å oppleve stemningen i byen disse dagene.
Mange folk smiler og ler og ser ut til å storkose seg.......
>

Men...det er mange som også har ei vond helg. Barn som må hjelpe sine foreldre på beina. Det er heller ikke til å underslå at berusede menn ofte kan være voldelige i sine egne hjem.
>

To av våre kirker har denne helga vært på leir utenfor byen. Dette har de gjort for å holde ungdommene borte fra denne feiringen som byen har vært preget av.
>
Dette bildet fra søndags ettermiddag, er ikke enestående. Mange bare ligger i gatene. Det er også en litt strammere stank enn normalt. Hostalet jeg bodde på måtte skures og vaskes tidlig, tidlig søndags morgen. Ikke alle rakk å komme seg på toalettet på rommet i løpet av natten. Du vet jo hvordan det er å ha spysyka.
>
Et litt trasig blogginnlegg synes jeg, men mange fra Europa valfarter hit denne helga. Her får de virkelig kulturelle inntrykk.
>
HB

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar