tirsdag 13. mars 2012

Med Fjellheim bibelskole til Acasio (del 2)


Søndag formiddag hadde vi møte i kirka i Acasio. Det var rigget opp med lydanlegg  inne i kirka og en høytaler ute som pekte ned mot sentrum. Noen gitarister satt å klunket på gitarene i en halvtime før møtet begynte. Det fungerte som kirkeklokker.

Andreas Nordby er hovedlederen for Fjellheimelevene. Han har gått litt i "lære" hos Jan Tore Olsen, det kan vi merke. De har samme roen og omsorgen. Begge to har også en veldig fin inngang i det bolivianske folket.

 De norske ungdommene deltok med fin sang. Andreas talte over tekstene; Salme 23 og Lukas 15, om den sauen som var kommet bort fra flokken.
 Det var riktig en festsøndag i Acasio denne dagen. Det skulle nemlig være barnedåp også! Her er gutten som skulle døpes, sammen med mor og besteforeldre. Kjell spiller og synger.
 Fra dåpshandlingen. Det er Hugo som døper gutten. Han hadde en kort dåpstale der han la vekt på slekt og slekters gang. At gamle troende fra Acasio er reist hjem til Jesus, men at nye legges til menigheten. Kanskje denne gutten blir den neste evangelisten i Acasio? Hugo la også inn over oss ansvaret med å be for denne gutten, også alle vi nordmenn måtte ta han med i våre bønner når vi var vel hjemme igjen i Norge. Be også for Acasio, sa han til  slutt.
Rett før avreise hadde vi et kort møte i hovedgata i Acasio. Elevene sang. Kjell talte på quechua. Når han begynte å tale, kikket jeg litt rundt meg. De som ikke kjente Kjell, så helt forundret ut. En "gringo" som snakker quechua nesten bedre enn dem selv!!!! -----En døråpner inn til et quechuahjerte------

Siste sangen før dåpshandlingen


Fra friluftsmøtet
Vi hadde strålende vær hele helga vi var i Acasio. Men da vi kom tilbake til Tarata møtte vi på et fryktelig uvær. En bil kjørte seg fast i elva. Det var nesten ikke vann i den, men det tok en stund før Kjell og compani klarte å få den løs.
Lokalbefolkningen begynte å rope; elva kommer, elva kommer. 4 minutter etter at bilen var kommet opp på trygt sted kom elva som en foss, akkurat slik som når vi drev med tømmerfløting i Norge i gamle dager og det var damslepp.

HB

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar