mandag 12. mars 2012

Med Fjellheim til Acasio

Jeg har hatt den store gleden av å være med Fjellheim bibelskole inn til Acasio. En herlig gjeng!


 Første stopp er Tarata. Her bruker Kjell Aardal og fortelle litt misjonshistorie.
 Vi stopper på fine utsiktspunkt
 Kolonnekjøring

 Fremme i Acasio. Det blomstrer fint i hagen til misjonærboligene. Men det var ganske nedgrodd nå. Vi har ikke vært inne der på over 2 måneder på grunn av regntida.

På fredag og lørdag ble vi delt inn i grupper og hadde møter forskjellige steder i Acasio distrikt.

 Pastor Eduardo, jeg og 10 ungdommer reiste inn til et lite sted som heter Qara Mollewilki på fredagskvelden. Det er 6 familier som bor der. Dessverre så var 2 av de kristne familiene i  Acasio på et offentlig møte hos Alkalden denne dagen. Derfor var det bare en familie på møte, og møte var hjemme hos dem.

Tror likevel at dette blir en uforglemmelig kveld for mange av ungdommene. Dessverre så hadde jeg glemt fotoapparatet mitt.

Da vi gikk hjem igjen den kvelden, fikk vi se det som Egil Grandhagen beskriver som "den mest fantastiske stjernehimmelen han har sett". Vi hadde i tillegg en stor måne som lyste så godt for oss at vi ikke trengte lyktene våre.
 Måltidene hadde vi i kirka. Måtte jo knipse litt bilder av noen namdalinger.
 Treet på plazaen i Acasio. Vi er på omvisning med Kjell. Han er bare fantastisk! De tankene jeg har om en perfekt misjonær, passer godt overens med måten Kjell vandrer frem på her i Bolivia. Skal nye misjonærer utdannes til tjeneste i SA, ja, så send dem sammen med Kjell noen måneder.
 Her forteller Kjell om den første turen han hadde inn til Acasio.
 Den gangen fikk de leie rom i dette huset. (Kjell på tur inn i huset ca. 34 år etter første gang)
 Daniel Ommedal traff på ungdommer fra Tinguipaya. De var evangeliske kristne og kjente godt til foreldrene til Daniel, som har vært misjonærer i Bolivia i en årrekke.

Jeg reiser ca. en gang i måneden opp til Acasio for å samle ungdommene til møte. Normalt så kommer det mellom 12-25 stykker på disse samlingene. Bruker alltid å gå i gatene for å invitere til club.

På lørdagen var vi 10 stk. som gikk og inviterte til ungdoms samling. Denne dagen hadde vi satt aldersgrense på 10 år, mot normalt 12 år. Jeg bruker å være veldig streng på aldersgrensen, for at vi ikke skal "miste" de eldste ungdommene. Men denne kvelden slapp vi alle inn.

Det kom ca 25 stk. i alderen 7-10 år og 45 stk. som var over 10 år. 70 "ungdommer" til sammen på "Club de Jóvenes" i Acasio. 

Ungdommen på bildet heter Clemente. Han er sønn til pastor Eduardo. Han er nå tilbake i Acasio etter 2 års militærtjeneste. Det er kjempeflott at han er tilbake og tar ansvar for ungdomsarbeidet!  Hen ledet hele ungdomssamlingen. Kan dere be om at Gud må utruste han rikt!

Fjellheimelevene deltok med vitnesbyrd og sang. De hjalp også til med andre praktiske ting, alt fra kosting av gulv til  det å ha ansvaret for leker.

Jeg måtte improvisere litt i forbindelse med talen. Det skal noe til å få kontakt både med en 7 åring og en 17 åring. Men Gud har hørt misjonsfolkets bønner denne helgen også! Flokken lyttet! Be om at Ordet må arbeide videre i de unges hjerter. Jeg reiser opp igjen om 17. dager. Det kommer nok ikke så mange da, vi må nok tilbake til 12 års aldersgrense på ungdomssamlingene. Men kan du be Gud om å drive ut en arbeider i Acasio som kan ha møte med de under 12 år også!Elever som synger på 2 språk

For de på over 10 år, hadde vi "bøtteleken" til slutt på kvelden. Stor stemning, der ungdommer ristes og  knyes sammen, bokstavelig talt.

Kommer tilbake med mer Acasio stoff i et senere blogginnlegg.

HB

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar