lørdag 17. oktober 2009

Velstand, gleder, død og død......

Velstand
Etter å ha vært her på Flekkerøya i litt over en uke, kan man ikke la være å legge merke til den velstand som er her. Nå begynner en del å ta båtene sine opp fra sjøen. Båten på bildet lå i en hage rett borti gata. Kanskje ikke så mange som har så store båter, men generelt forteller husene og båtene til folket her ute om en velstand.
I Norge bruker vi hvert år milliarder av kroner til å pusse opp allerede flotte rom og boliger, og båtene får flere kjærlige håndklapp enn den rusavhengige uteliggeren. I Norge har mange har alt…Gleder
Livet byr på mange gleder. I går fikk jeg se noen av dem. Når jeg er her på Flekkerøya bor jeg hjemme hos familien Norheim. De er velsignet med mange jenter. I en slik situasjon er det ikke unormalt at unge gutter er ute på frierferd og/eller kommer på besøk for å treffe sin utkårede.

På bildet under ser dere Helge og Reidun og en av prinsessene da skyssen fra Sirevåg kom. Jeg står lengst til venstre. Vi har lov til å glede oss med de glade….Død 1
I Dagen 16. okt. las vi at 1,5 millioner barn dør av diaré hvert år. Det blir mange tusen barn hver dag. I avisen Dagbladet kunne vi tidligere i uken lese; ” 25.000 mennesker dør nå daglig som følge av sult eller av sultrelaterte årsaker i verden, rundt 18.000 av dem barn.”

Vi i Norge synes det er greit å skrive litt om slike ting når det nærmer seg en TV-innsamlings aksjon. Vi er storlig fornøyd med resultatene hvert år. Ca.40 kr. gir hver innbygger i snitt. (Da hjelper staten og bedrifter mye til). Ellers i året vil vi helst slippe å høre om sult og nød. Men husk at: det denne dagen sitter mange mødre og fedre, slektninger og venner og sørger over et barn som døde av sult eller diaré.

Det falt bare smuler fra de rikes bord…. Og det var ikke nok til at deres barn eller barnebarn fikk leve. Finnes det noen som sørger med de sørgende?
Død 2
Verre enn den legemlige død er den åndelige død. Ja, du las riktig! Ingenting kan sammenlignes med den. Alle mennesker eier en udødelig sjel.

Nå har det seg slik at Gud, himmelens og jordens skaper, har fullført et frelsesverk og Han vil at alle mennesker skal komme til sannhets erkjennelse og bli frelst for evig. Han skal nemlig skape en ny jord der rettferdighet bor. Vil du høre om veien som fører dit? Det er nemlig bare en vei!

”Jesus sier til ham: Jeg er veien og sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg.” Joh. 14.6

Det er mange i Norge som har tenkt seg til himmelen. Den mest innbarka materialist vil også dit. For han tenker: ”der kan jeg nyte enda mer”. Problemet er bare det at materialisten i Norge har kommet bort fra Ham som heter Sannheten. Det er ingen sannhets erkjennelse i livet hos materialisten. For materialisten, er ikke Jesus den store skatten. Man kan nok si noen fine ord om Jesus med munnen sin, men hjerte er langt borte.

Ingen blir frelst fordi de er fattige og ingen ”rike” er unntatt frelsens mulighet.


”Og det er ikke frelse i noen annen. For det finnes ikke noe annet navn under himmelen, gitt blant mennesker, som vi kan bli frelst ved.” Apgj. 4.12.

Dette navnet og denne personen heter Jesus. Han tar imot syndere som vender om.

Både på Flekkerøya og andre steder i landet trengs det vekkelse, omvendelse og nytt liv. For selv om man har alt, så er også det alt man har, som Ole Paus så treffende har sagt.

Hva får du med deg fra dette livet? Ikke ting og tang! Men muligheten til å få en frelst sjel er der. Du trenger et møte med Jesus! Han som er Livet!

Hans Bergane

1 kommentar:

  1. Trivelig å ha besøk av Hans.Han trener og holder seg i form,og sjekker stadig vekten.Utviklingen i høst er utelukkende possitiv.Det er også koselig og bli lagt ut på nett med bilde,endatil så en godt kan kjenne seg igjen.Det frisker opp med litt humor.Møtene på flekkerøya har vært godt besøkt,og vi er takknemlige for ransakende og sann forkynnelse.Vi vil være med å be for avsluttningen,at Ordet selv må få tak i hjertene våre og nye få del i Jesu fulkomne frelsesverk.Takk også til kone og barn,at dere har latt han bo hos oss.

    SvarSlett